` Rólunk

A HOTEL


Fedezze fel a grófok világát a XXI. századi környezetben.A XVIII. században a Forgáchok Mándokot tették meg uradalmuk központjának, a mándoki kastély 1793-ban épült meg. A késő barokkos, műemléki védettségi épület alaposan leamortizálódott az elmúlt évtizedek során.  Felújítási munkálatainkat 2010-ben kezdtünk. A Kastély napjainkra újra  az elegancia és a főúri életérzés megtestesítője lett. Renoválásunk alatt végig nagy gondot fordítottunk a korhű állapotok visszaállítására, hogy küszöbünket átlépve vendégeinket az az érzés fogja el, mintha visszacsöppentek volna a 18.századi grófok világába. A belső terek, a csillárok és a patinás, ám kényelmes bútorok együtt teremtenek korabeli hangulatot. A beruházás során a szállodánkban  jelenleg tizenkét  vendégszobát alakítottunk ki 24 férőhellyel,ami 30-ra bővíthető, de közeljövőben megvalósuló fejlesztésünk eredményeként hamarosan 21 szobával és 50 férőhellyel várjuk kedves vendégeinket.  Szobáink olyan magas luxus színvonalú kivitelezésben készültek el, hogy szálló vendégeink valóban grófként illetve grófnőként érezhetik majd magukat.

Kastélyunk gourmet konyhával, wellness-szolgáltatásokkal, rendezvényszervezéssel és kerékpárkölcsönzéssel is várja a pihenni vágyókat. Szállodánk nem titkolt célja, hogy rendezvények kedvelt helyszíne legyen. Különálló dísztermünk kiváló lehetőséget nyújt maximum száz fős esküvők, továbbképzések, tréningek, szemináriumok, illetve konferenciák megrendezésére. Festői szépségű történeti , ősfás kertünk, melynek jelenlegi területe összesen 4hektár, kiválóan alkalmas nyári esküvők,koktél és grill partik helyszínéül. Szálljon meg történelmi kastélyhotelünkben és adja át magát a pihenésnek, kényeztetésnek. A kastélyszálló nemcsak gyönyörű épülete miatt jó választás, de változatos szolgáltatásaink is vendégeink kényelmét helyezik előtérbe.

Czóbel Minka költőnő mándoki Forgách kastélyban töltött napjairól írja:  "Minden örömöm Mekkája"

Ennek az érzésnek az átélését kívánjuk minden kedves hozzánk látogató vendégünknek.

Varázslatos kastélykertünkben sétálgatva megfigyelhető, hogy  a fák elhelyezkedése világosan utal az egykori tudatos koncepcióra. Sétányaink és az azt körülölelő zöld pázsit  esküvők, családi rendezvények vagy bármilyen egyéb alkalomra nyújt romantikus, idilli hátteret. Az egészséges, 19.századi eredetű, hatalmas példányokat felsorakoztató, tudatosan elhelyezett és különlegességeket is tartalmazó faállomány a megye és a régió értékes történeti kertjei közé emeli a mándoki parkot. A park fennmaradt, értékesebb növényállományának részét képezi egy idős, kettős vadgesztenye-fasor , két darab, 170 éves, hatalmas, tarkalevelű platán , több hegyi juhar, tölgyek, fekete fenyő , óriási kétszínű tulipánfák, magas kőris, magyar kőris, hárs, dió, mezei juhar, szomorú gyertyán.